Sunday, 20 November 2011

Søvnløse netter, big brother og little brother

Jeg får ikke sove, så jeg har ligget de siste tre timene og lest gjennom halve Little Brother av Cory Doctorow. Det er en av mine nyeste favoritter, og jeg sverger hver gang jeg leser denne boka at jeg skal finne flere romaner av Cory, uten at jeg så langt har gått så langt som å gjøre det.

Sist jeg leste denne boka var Little Brother science fiction. Den handler om San Fransisco etter et terror-angrep, hvor flere tenåringer mistenkes for å være involvert og arresteres av staten. Men sist jeg leste boka var før den arabiske våren, 22/7 og Occupy Wall Street. Det er kvalmende hvor realistisk Little Brother plutselig har blitt.

Det er en scene i Little Brother hvor en av lærerne nevner en tale Mario Savio holdt ved ett av universitetene i California for å forsvare ytringsfriheten. Hvordan protestanter hindret politiet fra å arrestere en tenåring som delte ut politiske pamfletter ved å campe rundt bilen til de lot gutten gå. Fredag var politiets reaksjon på fredelige protester ved et annet universitet i den staten å tåregasse dem i ansiktet fra en halvmeters avstand.

Jeg liker ikke å skrive en dystopisk roman og finne at den stemmer overens med verden slik den er i dag. I ett vestlig land.

No comments:

Post a Comment