Wednesday 6 February 2013

Games Workshop saksøker scifi

Dårlige nyheter hvis du skriver SciFi, og spesielt space operaer: Games Workshop har bestemt seg for at de eier begrepet "space marine". De har bestemt seg så hardt at Amazon overhode ikke har noe annet valg enn å adlyde* og fjerne flere bøker med begrepet i tittelen.

Forfatterene som har våget å bruke ordene "space marine" i tittelen på bøkene sine har nå bare ett valg, og det er å gå rettens vei for å bestride trademark-rettighetene Games Workshop har for et begrep de fleste nerder vet går under "bruk i daglitale". Dette vil koste dem tusenvis av dollar, noe de ikke har. Alternativet er å la GW vinne og fjerne ett viktig begrep fra vokabularet, bare fordi Games Workshop ønsker det.

Disse bedriftene er de samme som vil få muligheten til å registrere og anklage deg og meg hvis regjeringen gjennomfører den nye åndsverksloven som planlagt. Games Workshop, HBO (som i forrige forsøkte å tvinge Google til å sensurere sin egen butikk), Disney (som har endret den amerikanske copyright loven gjentatte ganger så de kan tjene mer penger), Universal og Sony (som begge har brukt

For klarhetens skyld: jeg sier ikke at copyright ikke skal overholdes. Jeg sier ikke at åndsverksloven ikke trenger å bringes inn i det 21. århundre. Det jeg sier er at å overlate etterforskning og dom til plate- og filmselskapene er oppskriften på en katastrofe.

*) Sarkasmeadvarsel

No comments:

Post a Comment